تاثیر زینک بر شدت بیماری کرونا

بیماران مبتلا به کرونا و کمبود زینک مدت طولانی تری در بیمارستان بستری و تعداد بیشتری شان به بستری در مراقبت های ویژه احتیاج داشته اند. و هم چنین درصد مرگ و میر بیشتری نیز در بین آنها مشاهده شده است .
تاثیر زینک بر شدت بیماری کرونا

در حال حاضر پاندمی ویروس کرونا یک مشکل جهانی در حوزه ی سلامت است که بیماران مبتلا تظاهرات بالینی خفیف یا شدیدی را نشان می دهند.

زینک عنصری است که  خواص ضد ویروسی داشته و بر سیستم ایمنی  اثر می گذارد. کمبود طولانی مدت زینک می تواند سبب اختلال در عملکرد سیستم ایمنی شود زیرا زینک باعث مهار سنتز RNA ، تکثیر ویروس و DNA polymerase می شود.  زینک در بلوغ سلول های ایمنی به خصوص لنفوسیت های t نقش داردو کمبودآن می تواند سبب کاهش فعالیت ماکروفاژها می شود.

پیش از این نیز نقش زینک در عفونت های ویروسی مثل هپاتیت سی و ایدز بررسی شده است . احتمال می رود که  ویروس کرونا از طریق آنزیم مبدل انژیوتانسین2 به سلول وارد می شود مطالعات اخیر نشان می دهد که زینک سبب مهار بیان آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ می شود در نتیجه تداخل این آنزیم با ویروس کاهش پیدا می کند. در شرایط حال حاضر توصیه می شود افراد روزانه 3 تا 16 میلی گرم زینک مصرف کنند.

این مطالعه نشان می دهد که بیماران مبتلا به کرونا و کمبود زینک مدت طولانی تری در بیمارستان بستری و تعداد بیشتری شان به بستری در مراقبت های ویژه احتیاج داشته اند. و هم چنین درصد مرگ و میر بیشتری نیز در بین آنها مشاهده شده است .

ال دی اچ یک انزیم درون سلولی است مطالعه بر روی ۱۵۳۲ بیمار کرونایی نشان می دهد میزان این انزیم در بیماران مبتلا به نوع شدیدتا 6 برابر افزایش پیدا کرده است که این افزایش ال دی اچ به احتمال زیاد به علت کمبود زینک بوده است.

مولف: دکتر نیلوفر غرابی طهرانی

کد: 50030234

زمان انتشار: شنبه 3 آبان 1399 08:30 ب.ظ

منبع: https://doi.org/10.1016/j.ijid.2020.09.014

تعداد نمایش: 298

 

ثبت نظرات

نتیجه ای برای نمایش وجود ندارد

دیدگاه خود را ثبت کنید

نام

پست الکترونیکی

نظر

رتبه

 

استفاده از مطالب تنها با اجازه نامه کتبی و درج لینک منبع مجاز می باشد.