شدت آرتروز زانو به 5 درجه تقسیم بندی میشود
درجه صفر به زانوی سالم و عادی اختصاص داده می شود. بالاترین درجه چهار است که شدیدترین نوع آرتروز می باشد. آرتروزی که تا این حد پیشرفت کرده است احتمالا موجب درد شدید و اختلال حرکتی در مفصل می گردد.
درجه یک آرتروز زانوی عادی و نرمال است. مفصل زانو هیچ علائمی از آرتروز را نشان نمی دهد و هیچ اختلال یا دردی وجود ندارد.
هیچ درمانی برای این مرحله لازم نیست.
فرد مبتلا به این نوع آرتروز رشد ناگهانی در استخوانهایش رخ می دهد. Bone spurs رشد استخوان در محل اتصال استخوان می باشد. افراد دچار این آرتروز معمولا درد یا ناراحتی در نتیجه سایش استخوان در اجزای مفصل را تجربه نمی کنند.
بدون علائم بیرونی، پزشکان از شما درخواستی برای تحمل درمان آرتروز نوع یک ندارند. بهرحال، اگر شما مستعد ابتلا به آرتروز هستید یا در معرض خطر ابتلا به آن می باشید، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که مکمل هایی مانند گلوکوزامین و کندروتین ، مکمل کلسیم که عموما به مکمل استخوان شهرت دارند را برای کاهش علائم جزئی OA و کاهش پیشرفت آرتروز مصرف کنید.
درجه سوم OA زانو یک مرحله "ملایم" است. عبور اشعه X از مفصل زانو در این مرحله رشد بیشتر استخوان را نشان می دهد، اما غضروف معمولا هنوز سالم است، یعنی فضای بین استخوان ها طبیعی است و استخوان ها بر روی همدیگر ساییده و خراشیده نمی شوند.
در این مرحله، مایع سینوویال نیز معمولا در سطح کافی برای حرکت مفصلی نرمال وجود دارد.
با این حال، در این مرحله ممکن است افراد در ابتدا علائم درد بعد از یک روز پیاده روی طولانی یا دویدن شروع شود، سفتی بیشتری در مفصل اگر مدت زمان طولانی از آن استفاده نشود رخ میدهد و یا هنگام زانو زدن یا خم شدن حساسیت ایجاد میشود.
در مورد علائم احتمالی OA با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است پزشک شما قادر به تشخیص زودهنگام بیماری در این مرحله باشد. در صورت لزوم، می توانید برنامه ای برای پیشگیری از پیشرفت بیماری ایجاد کنید. چند درمان مختلف می تواند به کاهش درد و ناراحتی ناشی از آرتروز خفیف کمک کند. این درمانها عمدتا غیر دارویی هستند، به این معنی که نیازی به مصرف دارو برای تسکین علائم نیست. اگر اضافه وزن دارید، از دست دادن وزن با رژیم غذایی و ورزش، علائم جزئی را کاهش می دهد و کیفیت زندگی شما را بهبود می بخشد. حتی افرادی که اضافه وزن ندارند، از ورزش لذت خواهند برد. تمرینات هوازی می تواند به تقویت عضلات اطراف مفصل کمک کند و احتمال آسیب های مفصل را کاهش می دهد.
برای محافظت از مفصل و استخوان، از زانو زدن، نشستن یا پریدن جلوگیری کنید. محکم بستن و پیچیدن زانویتان می تواند به تثبیت درد آن کمک کند. پوشیدن کفش مناسب می تواند فشارهایی که روی مفصل تان قرار دارد را از بین ببرد. بعضی از افراد ممکن است داروهایی برای تسکین درد مصرف کنند. برای مثال، اگر برای تسکین درد از NSAID ها (داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی) یا استامینوفن (مانند تیلنول) استفاده کنید، همچنین باید ورزش کنید، وزن تان را کاهش دهید و فشار را از زانوی خود بردارید. درمان طولانی مدت با این داروها ممکن است باعث مشکلات دیگر شود. داروهای ضدالتهابی منجر به زخم معده، مشکلات قلبی عروقی، و آسیب کلیه و کبد شود. مصرف دوزهای بالاتر استامینوفن ممکن است باعث آسیب کبدی شود.
مرحله ی سوم آرتروز به عنوان آرتروز "متوسط" طبقه بندی شده است. در این مرحله، غضروف بین استخوان ها دچار آسیب دیدگی می شود و فاصله بین استخوان ها باریک می شود. افراد مبتلا به آرتروز مرحله 3 زانو ممکن است هنگام راه رفتن، دویدن، خم شدن، درد مکرر در زانوی خود داشته باشند. آنها همچنین ممکن است سفتی مفصل را پس از نشستن برای مدت زمان طولانی یا بیدار شدن در صبح تجربه کنند. تورم مفصلی ممکن است پس از دوره های طولانی حرکت نیز وجود داشته باشد.
اگر درمان های غیر دارویی موثر واقع نشود و یا درد را کاهش ندهد، پزشک شما ممکن است تزریق کورتیزون را تجویز کند. کورتیزون استروئیدی است که بطور طبیعی توسط بدن تولید می شود و تزریق آن مجاور مفصل موجب کاهش درد ناشی از آرتروز می شود. اثرات کورتیزون در طی دو ماه مشاهده می شود و مصرف طولانی مدت آن موجب بدتر شدن آسیب مفصلی می شود. اگر مصرف استامینوفن ها موثر واقع نشد، مصرف کدیین و اکسیکدن تجویز می شود. مصرف نارکتیک ها در طولانی مدت پیشنهاد نمی شود. عوارض جانبی این داروها شامل تهوع، خواب آلودگی و خستگی است. افرادی که به درمان های محافظه کارانه مانند فیزیوتراپی، کاهش وزن، مصرف داروهای ضد التهابی و ضد درد ها پاسخ نمی دهند، می بایستی از روش viscosupplementation (روشی است که در آن مایع روغنی شکل به مفصل تزریق می شود که تزریق اسید هیالورونیک نیز نامیده می شود) استفاده کنند که یک تا پنج تزریق در یک هفته انجام می گیرد. نتایج حاصل از این تزریق فوری نمی باشد و تقریبا از چندین هفته تا چند ماه برای مشاهده اثرات آن طول می کشد.
مرحله چهرم آرتروز مرحله "شدید" می باشد. افراد در مرحله چهارم آرتروز درد بسیار شدید و غیر قابل تحمل در مفصل زانو به هنگام راه رفتن و پیاده روی احساس می کنند. این درد بعلت کاهش چشمگیر فضای بین استخوان ها می باشد. غضروف کاملا از بین رفته و مفصل سخت و غیر قابل حرکت شده است. مایع سینوویال به طور چشمگیری کاهش می یابد و دیگر به کاهش اصطکاک در میان قطعات متحرک یک مفصل کمک نمی کند.
جراحی اصلاح استخوان یک گزینه برای افرادی است که دارای آرتزوز شدید زانو هستند. در طی این جراحی، استخوان بالا یا پایین بریده می شود تا آن کوتاه یا بلند شود تا تنظیم گردد. این عمل جراحی موجب می شود که وزن بدن از نقاط استخوانی جایی که بیشترین آسیب دیدگی را دارد برداشته شود. جایگزینی کل زانو یا آرتروپلاستی، آخرین راهکار برای بیماران مبتلا به آرتروز شدید زانو می باشد. در طی این روش جراح مفصل آسیب دیده را برداشته و آن را با یک دستگاه پلاستیکی و فلزی جایگزین می کند. عوارض جانبی این جراحی شامل عفونت در محل برش و لخته شدن خون می باشد. بازیابی از این روش چند هفته تا چند ماه طول می کشد. ممکن است جایگزین کردن زانوی شما پایان مشکلات آرتروز شما نباشد و در طول عمر خود ممکن است نیاز به عمل های جراحی متعددی داشته باشید اما با زانوی جدید احتمال عمل های جراحی بعدی به چند دهه بعد می رسد
مکمل استخوان استئوبان دارای کلسیم ، منیزیم ، زینک ، ویتامین D و مهمتر از همه ویتامین K2 که برای جذب کلسیم بسیار ضروری میباشد .
نکته مهمی که میتوان راجع به ویتامین K2 گفیت این است که نقش بسیار مهم و اساسی در متابولیسم کلسیم که ماده معدنی اصلی استخوان ها میباشد ایفا میکند و همچنین مطالعات اخیر نشان داده که ویتامین K2 میتواند منجر به جلوگیری از پوکی استخوان شده و به ترمیم شکستگی های استخوان کمک شایانی بکند.
برای خرید مکمل استخوان استئوبان با کلیک بر روی خرید محصول میتوانید به صورت اینترنتی خرید و در محل دریافت کنید
کد: 50017427
زمان انتشار: شنبه 5 آبان 1397 08:30 ب.ظ
تعداد نمایش: 89
دیدگاه خود را ثبت کنید
نام
پست الکترونیکی
نظر
رتبه
استفاده از مطالب تنها با اجازه نامه کتبی و درج لینک منبع مجاز می باشد.