کمبود ویتامینِِ د3 و ابتلا به دیابت

کمبود ویتامینِِ د3 و ابتلا به دیابت

کمبود ویتامین D3 و ابتلا به دیابت 

طی مطالعات اپیدومیلوژیک انجام شده توسط محققان دانشگاه سن دیاگو و دانشگاه بین المللی سئول، ثابت گردید که افرادی که از کمبود ویتامین D3 رنج می برند ممکن است از ریسک بالاتری در ابتلا به دیابت برخوردار باشند.
این دانشمندان بر روی گروهی از 903 نفر از افراد بالغ (با میانگین سنی 74) با هیچ شاخصی در ابتلا به دیابت یا پیش دیابت از سال 1997 تا 1999 انجام دادند. سطح ویتامین D3 همراه با قند خون ناشتا و تلرانس گلوکز خوراکی در طی این پژوهش اندازه گیری شد.
در طول زمان، 47 مورد جدید دیابت و 337 مورد پیش دیابت وجود داشت که در آنها سطح قند خون بالاتر از نرمال بود ولی آنقدر بالا نبود که در دسته دیابت نوع 2 قرار گیرد.
برای این مطالعه، محققان دریافتند که میانگین سطح سلامت 25-hydroxyvitamin D در پلاسمای خون، 30 نانو گرم  در هر میلیمتر میباشد. این  10 ng/ml بالاتر از سطح توصیه شده توسط انیستیتو پزشکی بود. گروههای بسیاری بهرحال برای سطح بالاتری از ویتامین D3  معادل 50 ng/ml در سرم خون بحث کردند. موضوع همچنان بسیار مورد بحث قرار گرفته است.
آنها دریافتند که افراد با سطح 25-hydroxyvitamin D که بالاتر از 30 ng/ml بود احتمال مبتلا بودنشان به دیابت یک سوم بود و افراد با سطح بالای  50 ng/ml احتمال ابتلا به دیابتشان یک پنجاهم بود. 
محققان دریافتند که افراد با سطح 25-hydroxyvitamin D   پایین تر از 30 ng/ml، دچار کمبود ویتامین D3 هستند. این افراد 5 برابر بیشتر در خطر ابتلا به دیابت نسبت به افرادی که سطح ویتامین d3 آنها بالاتر از 50 ng/ml بود هستند.
Garland کسی که قبلا ارتباط بین سطح ویتامین D3 و انواع مختلف سرطان ها رو بررسی کرده بود گفت که ارتباط بین کمبود ویتامین D3 با ریسک بالاتردرابتلا به دیابت وجود دارد.
Garland گفت مطالعات بیشتری مورد نیاز میباشد تا ارتباط بین سطح بالاتر  25-hydroxyvitamin D و احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 یا انتقال از پیش دیابت به دیابت بررسی گردد.
تمام محققان از مزایای ویتامین D3 حمایت کرده اند. طی مطالعات صورت گرفته در سال 1980، ویتامین D3 دریافتی از نور خورشید و کلسیم که ویتامین D3 به جذب آن کمک میکند، هر دو میزان ابتلا به سرطان کولن را کاهش میدهد. همچنین ارتباط بین ویتامین D3 و سرطان ریه، سینه و مثانه یافت گردید. 
جهت رسیدن به سطح 30 ng/ml از 25-hydroxyvitamin D  ، garland گفت روزانه نیاز به  iu   3,000 to 5,000مکمل همراه با بطور تقریبی 15 دقیقه در آفتاب بودن میباشد.
میانگین سطح مصرف ویتامین D3 بر اساس موسسه جهانی سلامت، روزانه 400 IU برای کودکان زیر 1 سال، 600 IU برای 1 تا 70 سال (کمتر برای افراد باردار یا شیرده) و 800 IU برای افراد بالای 70 سال میباشد. مصرف ویتامین D3  بالاتر اشکالی ندارد اما میزان ویتامین D3 در سرم خون اگر بالاتر از 125 ng/ml باشد، عوارض جانبی مانند تهوع، یبوست، کاهش وزن، مشکلات ریتم قلب و آسیب کلیه دارد.

کد: 50015988

زمان انتشار: سه شنبه 26 تیر 1397 10:11 ق.ظ

تعداد نمایش: 88

 

ثبت نظرات

نتیجه ای برای نمایش وجود ندارد

دیدگاه خود را ثبت کنید

نام

پست الکترونیکی

نظر

رتبه

 

استفاده از مطالب تنها با اجازه نامه کتبی و درج لینک منبع مجاز می باشد.