آرتروز

آرتروز

آرتروز دست

نکاتی برای جلوگیری از  آرتروز در دست

شما احتمالا کسی را که مبتلا به آرتروز است می شناسید، یا شاید خودتان آن را داشته باشید. آرتروز یک بیماری شایع است. این بیماری بر قسمت های مختلف بدن تاثیر می گذارد و می تواند هریک از مفاصل را درگیر کند.  آرتروز معمولا بر مفاصل بزرگ تاثیر می گذارد، مانند:

مفصل مچ دست

مفاصل انگشتان

مفصل زانو

مفصل لگن

مفصل مچ پا

با این حال، آرتروز می تواند هر مفصل در بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد.

آرتروز چیست؟

اطلاعات زیادی در مورد آرتروز در طول سال ها منتشر شده است. سخت است که واقعیت را از موارد غیر واقعی تشخیص دهیم.

آرتروز یک بیماری نیست. اصطلاح "آرتروز" برای اشاره به التهاب مفصلی یا بیماری مفصل استفاده می شود. 100 نوع مختلف از  آرتروز وجود دارد که همه آنها دارای علائم و نشانه های مختلف است.

آرتروز دست

آرتروز در دست شما بر مچ دست و مفاصل انگشتان شما تاثیر می گذارد. ممکن است متوجه موارد زیر شوید:

ورم مفاصل

درد در مفصل ها

سفتی، سختی مفاصل

محدودیت حرکتی

شما ممکن است به طور منظم این علائم را تجربه کنید، یا ممکن است روزها یا حتی هفته ها قبل از فوران علائم بیماری. با گذشت زمان ممکن است درد مزمن را تجربه کنید و انجام فعالیت های ساده ممکن است دشوار باشد.

آناتومی دست

آناتومی دست منحصر به فرد و پیچیده است. آرتروز که بر روی دست تاثیر می گذارد، با توجه به پیچیدگی دست و تعداد مفاصل موجود در آن، می تواند دردناك و ناتوان کننده باشد. دست ها و مچ دست ها از چندین استخوان متفاوت تشکیل شده است. دو یا چند استخوان با هم یکی می شوند و یک مفصل تشکیل می شود. همه انگشتان دارای سه مفصل است بجز انگشت شست که دو مفصل دارد.

سطح استخوان در نزدیکی مفصل با غضروف پوشیده شده است. غضروف باعث می شود که استخوان های شما هنگام حرکت راحت از  کنار هم عبور کنند. یک کپسول فیبری با یک غشای نازک به نام سینوویوم وجود دارد، که هر مفصل را محکم می کند. این ساختار مایعی ترشح می کند که مفاصل را روان می کند.

بافت های متصل که رباط نامیده می شوند، استخوان ها را متصل می کنند و مطمئن می شوند که آنها در جای خود قرار دارند. زرد پی ها یکی دیگر از انواع بافت های متصل دهنده هستند. آنها عضلات را به استخوان ها متصل می کنند، که به نوبه خود به عضلات اجازه می دهد استخوان های شما را حرکت دهند. هنگامی که آرتروز دست اتفاق می افتد، معمولا قسمت های حیاتی را تحت تاثیر قرار می دهد.

انواع آرتروز که بر روی دست ها تاثیر می گذارد

انواع مختلفی از  آرتروز وجود دارد که می تواند روی دست شما تاثیر بگذارد.

آرتروز

استئوآرتریت (OA)، شایعترین نوع آرتروز، بیماری مزمن یا بلند مدت است. اگر OA دارید، غضروفی که انتهای استخوان ها را به هم در مفصل ارتباط می دهد، شکسته می شود. هنگامی که غضروف تخریب می شود، استخوان های شما در منطقه غضروفی به هم ساییده می شوند. سفتی، درد و از دست دادن حرکت در مفصل، چند نشانه ی رایج است که ممکن است شما متوجه شوید.

آرتریت روماتوئید

سیستم ایمنی بدن شما معمولا از عفونت محافظت می کند. با این وجود، آرتریت روماتوئید (RA) یک بیماری التهابی مزمن است که بر روی مفاصل تاثیر می گذارد. RA ناشی از حمله به بدن است که توسط سیستم ایمنی آغاز شده است.

سیستم ایمنی بدن به غشا حمله می کند که مفاصل را می بندد. به احتمال زیاد علاوه بر آسیب های مفصلی موارد زیر را نیز مشاهده خواهید کرد:

درد

ورم

التهاب

از دست دادن عملکرد

RA به طور معمول بر مفاصل مچ دست و انگشت تاثیر می گذارد. علاوه بر اینکه استفاده از دستان را دشوار می سازد، اگر التهاب ادامه یابد، می تواند دچار تغییر شکل شود.

آرتروز در نوجوانان

بسیاری فکر می کنند که آرتروز فقط افراد مسن را تحت تاثیر قرار می دهد، اما این درست نیست. آرتروز نوجوانان برای توصیف بیماری که قبل از سن 16 سالگی رخ می دهد، استفاده می شود.

انواع مختلفی از  آرتروز در نوجوانان وجود دارد و باعث درد و تورم مفصلی در دست و مچ دست می شود. صدمات مانند استخوان های شکسته در دست یا رباط، یا آسیب تاندون در دست یا مچ دست می تواند باعث آرتروز شود. اگرچه جراحت بهبود مییابد، ممکن است این مناطق در آینده ضعیف شوند و در معرض آرتروز قرار گیرند.

نکاتی برای جلوگیری از  آرتروز

هیچ درمان شناخته شده ای برای آرتروز وجود ندارد. در واقع، بیشتر درمان های مربوط به آرتروز با هدف تشخیص زودهنگام و پیشگیری است. ژنتیک می تواند احتمال ابتلا به آرتروز را افزایش دهد. زنان بیشتر از  مردان به آرتروز مبتلا می شوند.

ممکن است سعی کنید از  آرتروز جلوگیری کنید ولی همچنان بیماری رشد یابد. با این حال، شما می توانید اقدامات زیر را برای کاهش خطر انجام دهید:

حفظ وزن سالم. این می تواند به مبارزه با OA کمک کند.

سیگار را ترک کنید.  این ممکن است رشد RA را کاهش دهد.

سعی کنید از آسیب دیدگی هنگام ورزش یا شرکت در فعالیتهای تفریحی اجتناب کنید.

اگر کار شما مستلزم فشار زیاد، کشیدن و یا بلند کردن اجسام سنگین باشد، برای اجتناب از آسیب به مفاصل، احتیاط کنید.

اگر در شغل کارهای تایپی بسیار زیاد باشد، در وضعیت مناسبی قرار بگیرید. در صورت لزوم، یک صفحه کلید مخصوص، بالشتک مچ دست یا پد را دریافت کنید.

راهنمایی های بیشتری برایجلوگیری از  آرتروز دست

حرکت انگشتان و دستها می تواند رباط ها و تاندون های شما را انعطاف پذیر کرده و عملکرد مایع زلاله ای را افزایش دهد. تمرینات منظم دست را برای تقویت عضلات و رفع درد انجام دهید. تمرینات ساده مانند حرکات کششی و خم و راست کردن، لمس کردن انگشت و سر انگشت ممکن است انگشتانتان شما را نرم نگه دارد.

از لحاظ جسمانی فعال بودن، در حالیکه اقدامات احتیاطی بیشتری در برابر جراحت، نه تنها برای جلوگیری از آرتروز، بلکه همچنین برای سلامتی جسمی شما مهم است.

تشخیص آرتروز

تشخیص آرتروز دشوار است. اگر شما شروع به تجربه ی هر یک از علائم کنید با پزشک خود صحبت کنید.

پزشک شما به دست ها و مفاصل شما نگاه می کند و حساسیت آن را بررسی می کند. پزشک شما همچنین هر گونه درد یا تورم، و یا هر گونه آسیب دیگر را بررسی می کند. آنها ممکن است شما را به یک متخصص روماتولوژی، پزشک متخصص بیماری های آرتروز بفرستند.

این متخصص سوالاتی را درباره سابقه خانوادگی شما، فعالیت های روزانه شما و شغل شما می کند. آنها همچنین یک امتحان فیزیکی به شما خواهند داد. آنها همچنین ممکن است آزمایش خون، اشعه ایکس و سایر آزمایش های تصویربرداری را توصیه کنند که اغلب می توانند به تعیین میزان التهاب کمک کنند.

درمان آرتروز

با توجه به بنیاد آرتروز، بسیاری از پزشکان احساس می کنند که درمان تهاجمی در اولین فرصت مورد نیاز است. این فرصت دو سال پس از شروع اولیه بیماری است و بسیاری از پزشکان هدف را برای شش ماه در نظر می گیرند.

 

آرتروز یک بیماری ناتوان کننده است و تشخیص زودهنگام کلیدی است. درمان با نوع آرتروز متفاوت است. برخی داروها به کاهش درد و التهاب کمک می کنند. این داروها شامل داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی یا NSAID ها مانند ایبوپروفن (Advil) یا اندومتاسین (Tivorbex) هستند. اگر RA دارید، پزشک شما ممکن است داروهایی را توصیه کند که التهاب را کاهش دهد.

در موارد شدید، ممکن است جراحی برای تعدیل یا رفع مشکلات خاص ضروری باشد، به ویژه اگر آرتروز باعث محدودیت های زیادی در زندگی شما شود.

 

فعال شدن، خوردن یک رژیم سالم و متعادل و داشتن خواب زیاد، راه های ساده ای برای مدیریت آرتروز شما است. هنگام انجام فعالیت های شدید یا تکراری اطمینان حاصل کنید. تشخیص فعالیت هایی که باعث ایجاد آرتروز در شما می شوند، و بهترین راه برای مدیریت درد را یاد بگیرند.

اگر درد خود را در دست داشته باشید، ممکن است سعی کنید از دستگاه های کمک کننده استفاده کنید که برای رفع فشار از مفاصل شما طراحی شده اند. نمونه ها شامل بازکن های شیشه ای مخصوص و دستگاه های گیربکس می باشد.

بنیاد آرتروز تخمین می زند که تا سال 2040، 78 میلیون نفر مبتلا به آرتروز خواهند شد. با چنین چهره های وحشتناک، مهم است که شما از خطرات آرتروز و مهمتر از همه علل و علائم آن آگاه باشید. اگر هر گونه علائمی را مشاهده کردید، به دکتر مراجعه کنید. تشخیص زودهنگام بهترین درمان برای آرتروز است.

 

کد: 50017933

زمان انتشار: یکشنبه 9 دی 1397 08:30 ب.ظ

منبع: https://www.healthline.com/health/osteoarthritis/preventing-arthritis-in-the-hands#1

تعداد نمایش: 1387

 

ثبت نظرات

نتیجه ای برای نمایش وجود ندارد

دیدگاه خود را ثبت کنید

نام

پست الکترونیکی

نظر

رتبه

 

استفاده از مطالب تنها با اجازه نامه کتبی و درج لینک منبع مجاز می باشد.