ویتامین د

ویتامین د

ویتامین D3 در بدن

سطح بالاتر ویتامین D3 ممکن است ریسک توسعه سرطان ها که شامل سرطان کبد می باشد، را کاهش دهد.
محققان می گویند یافته های آنها این تئوری را حمایت میکند که ویتامین D3 ممکن است به ما در ابتلا به بعضی سرطان ها کمک کند.
ویتامین D3 که از طریق نور خوشید جذب پوست میشود به نگهداری سطح کلسیم در بدن برای نگهداری استخوان ها، دندان ها و سلامت ماهیچه ها کمک میکند. درحالیکه مزایای ویتامین D3 بر سلامت استخوان کاملا شناخته شده میباشد، شواهد رو به رشدی وجود دارد که نشان میدهد ویتامین D3 برای بیماری های مزمن شامل سرطان ها مفید میباشد.
اما تاکنون، مطالعات زیادی در اروپا و آمریکا صورت گرفته اما مطالعات در آسیا محدود میباشد.  
از آنجا که غلظت و متابولیسم  ویتامین D3 بر اساس قومیت متفاوت میباشد، مهم است که یافت شود آیا اثرات مشابه در جمعیت غیر قفقازی وجود دارد.
بنابراین یک تیم تحقیق بین المللی در ژاپن ایجاد گردید برای ارزیابی اینکه آیا ویتامین D3 مرتبط با ریسک ابتلا به کلیه سرطان ها یا سرطان های مشخصی می باشد. 
آنها داده های بدست آمده از مرکز سلامت جهانی ژاپن، شامل 33736 مرد و زن بین 40 تا 69 سال را تحلیل کردند. 
در ابتدای مطالعه، شرکت کنندگان اطلاعات تکمیلی درباره سابقه بیماری، رژیم غذایی و نحوه زندگی و نمونه خونی گرفته شده از آنها جهت اندازه گیری سطح ویتامین D3 جمع آوری شد. 
سطح ویتامین D3 بر اساس زمانی از سال که نمونه خون گرفته شده است، تغییر میکند. در طی تابستان و پاییز در سطح بالاتری نسبت به بهار و زمستان میباشد. 
پس از بررسی تغییرات فصلی، نمونه ها به 4 گروه از پایین ترین سطح به بالاترین سطح ویتامین D3 تقسیم بندی میشوند .
سپس شرکت کنندگان برای میانگین گروه سنی 16 سال مونیتور شدند که در طی آن،  3301 مورد جدید سرطان ثبت شد. 
بعد از تنظیم شدن برای فاکتورهای ریسک مربوط به سرطان های مشخص، مانند سن، وزن، سطح فعالیت فیزیکی، سیگار کشیدن، مصرف الکل، عوامل تغذیه ای، محققان دریافتند که سطح بالاتر ویتامین D3، ریسک ابتلا به سرطان تا حد 20 درصد در مرد و زن را کاهش میدهد.
سطح بالاتر ویتامین D3، 30 تا 50 درصد ریسک ابتلا به سرطان کبد را کاهش میدهد و این ارتباط در مردان بیشتر از زنان دیده میشود. 
هیچ ارتباطی بین سرطان ریه و پروستات یافت نشد و محققان اعلام کردند که  با افزایش ویتامین D3 ریسک ابتلا به هیچ یک از این سرطان ها افزایش نیافت.
یافته ها بعد از بررسی عوامل تغذیه ای اضافی و بعد از تحلیل های بیشتر برای آزمایش کردن قوت نتایج، بدون تغییر باقی ماند. 
محققان به بعضی محدودیت های مطالعات اشاره کردند، برای مثال تعداد سرطان های خاص ارگان، نسبتا کم بود. و زمانیکه آنها برای چندین عوامل خطر شناخته شده، تنظیم شدند، آنها نمی توانند احتمال عوامل اندازه گیری نشده را که ممکن است بر نتایج تاثیر بگذارد غیر محتمل بشمارند.
با این وجود نقاط قوت اصلی شامل اندازه نمونه بزرگ برای سرطان، پیگیری طولانی و تعداد زیادی از نمونه های خون مورد بررسی قرار گرفت.
محققان می گویند یافته های آنها این تئوری را حمایت میکند که ویتامین D3  ممکن است از خطر سرطان جلوگیری کند ولی ممکن است یک حد اثر وجود داشته باشد که پیشنهاد گردد که دیگر مزیتی در مصرف اضافی بالاتر از آن حد ویتامین D3 وجود ندارد.
مطالعات بیشتر مورد نیاز است تا مصرف بهینه ویتامین D3 برای جلوگیری از سرطان مشخص گردد.
 

کد: 50015989

زمان انتشار: سه شنبه 26 تیر 1397 10:12 ق.ظ

تعداد نمایش: 113

 

ثبت نظرات

نتیجه ای برای نمایش وجود ندارد

دیدگاه خود را ثبت کنید

نام

پست الکترونیکی

نظر

رتبه

 

استفاده از مطالب تنها با اجازه نامه کتبی و درج لینک منبع مجاز می باشد.